Miksi ja miten metsään?

 

Elämme aikaa, jolloin tarvitsemme luonnon elvyttävää voimaa enemmän kuin koskaan.

Käytännössä elämä on kulkenut siihen suuntaan, että vietämme luonnossa vähiten aikaa kuin koskaan.
Elämä on kaupungistunut ja vieraannuttanut meidät metsistä.

Lukuisten tutkimusten mukaan luonnossa vietetty aika olisi meille hyväksi. Jo pienikin aika luonnossa voi saada suurta positiivista muutosta aikaan. Tutkimuksissa on todettu, että luonnossa olo laskee verenpainetta, sykettä, helpottaa lihasjännityksiä, laskee stressihormonipitoisuuksia ja kohentaa mielialaa. Erityisesti luonnon on todettu vähentävän murehtimistaipumusta. Ainakin 5 tuntia kuukaudessa tulisi viettää metsässä/luonnossa.

Luonnon elvyttävästä voimasta ja terveysvaikutuksista puhuminen on ihan hyvä juttu. Parempi kuitenkin, kun lähtee itse testaamaan. Lenkkeily, rupattelulenkki tai aktiivinen touhuaminen metsässä on terveellistä ja miellyttävää.

Aivan uuden ulottuvuuden saat metsäilyysi kuitenkin, kun hidastat.
Japanissa kutsuvat sitä metsäkylvyiksi. Lääkärit määräävät ihmisiä sinne oleilemaan, tervehtymään. Metsään asettaudutaan enemmän olemisen tilassa. Istuskellaan kannoilla, puunrungoilla, mättäillä, kuljeskellaan kiireettä poluilla, ihmetellään ja avataan aistit auki.

mindulness metsässä

Metsässä pysähtyminen ja hidastaminen, tekemisen lopettaminen, auttaa asettumaan metsän rytmiin. Samalla tunnistat myös helpommin oman luontaisen rytmisi. Tiedostaminen vahvistuu, luova ajattelu voimistuu ja huomaat olevasi enemmän sinä. Samalla huomaat, kuinka oma olosi muuttuu. Voit tuntea kuinka metsän erittämät fytoaineet tervehdyttävät hengitysilmaa ja boostaavat immuunipuolustustasi.

Terkkarin roolissa ja ihmisistä kiinnostuneena ja välittävänä ihmisenä, olen valtavan kiitollinen tämän hetkisestä työstä, jossa voin auttaa ihmisiä metsäytymään. Saan todistaa kiireisen ihmisen kasvoilla, olemuksessa, puheessa, liikkeessä huikean muutoksen metsäytyksen jälkeen. Tuntuu että ihan eri ihminen menee metsään kuin tulee sieltä pois.

Välillä kaupunkimetsissäkin tapaa myös eläimiä. Kauriin, jäniksen tai linnun kanssa tuijottelu on meditatiivista ja jotenkin ihmeellistä. Muistan vieläkin, kuinka pari vuotta sitten eläinrakkaan asiakkaani polvelle istahti lintu, kun teimme viimeistä yhteistä harjoitusta. Se kruunasi meidän yhteisen hoitopolun ikimuistoisella tavalla.

Kun metsään menee olemaan, eikä tekemään, huomaa ihan uusia asioita. Myös itsessään. Aikaa tuntuu olevan enemmän ja ajatus on ilmavampaa. Ja vaikka alkaisi jo illalla hämärtää, tuntee metsässä olevansa turvassa. Pieni sadekkaan ei haittaa. Paksujen lehvästöjen ja oksien suojassa on kiva kuunnella sateen rapinaa, tuoksutella maan aromeja ja vaikka maistaa nuorta koivunlehteä.

metsä mindfulness -harjoitus hyvinvointi

Kuulen usein että metsä on ihana, mutta ei vaan tule mentyä…

Ole kiltti itsellesi ja ota nämä askeleet heti:

 

  • Vaihda tietokoneen näyttökuvaksi kaunis luontokuva (luonto on tervehdyttävä myös kuvana)
  • Varaa hetki metsäilylle/puistoilulle, täksi viikoksi.
  • Mieti, voisitko sisällyttää säännöllisesti luontoa arkeesi
  • Voisiko jokin viikonloppu tai pala lomasta, olla pidempi luontoretki….. 

 

Voi hyvin!

Metsäterveisin,
Jonna

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot:

 
Haluan sinun voivan hyvin.

Tilaa läsnäololähettilään sanomat

Sanomat ilmestyy muutaman viikon välein ja toimitetaan suoraan sähköpostiisi. Saat vinkkejä ja ohjeita mielenhyvinvointiin sekä tietoa tulevista tapahtumista. Sanomien tilaajat ovat myös etusijalla uusiin ladattaviin tuotteisiini.

Jätä yhteystietosi alle ja seuraava sanomien numero ilmestyy
sähköpostiisi. Saatat myös saada pienen yllärin ensimmäisen viestin
mukana.