Kuka on Jonna Huomo

Sopivasti onnellinen Läsnäololähettiläs, joka rakastaa lintuja, aamuja, musiikkia ja metsää.

Haluan lisätä läsnäoloa maailmaan ja autan ihmisiä ja yrityksiä. Edistän myös intohimoisesti metsän terveysvaikutusten hyödyntämistä ja hoitotyön kehittämistä kokonaisvaltaisempaan suuntaan. (Erityisen lähellä sydäntä ovat kroonisesti sairaiden lasten perheet, mm 1-tyypin diabetes.)

Olen koulutukseltani mm työterveyshoitaja, mindfulness- ohjaaja ja metsäterveysvalmentaja.
Palautteen mukaan erityisvahvuuksiani ovat empaattisuus, intuitiivisuus, luotettavuus, vakuuttavuus ja läsnäoleva tapa ohjata.

Valmentajana haluan, että matkasi mindfulnessin pariin on lämmin ja läsnäoleva. Toivonkin, että luet tarinani siitä, miten mindfulness on lisännyt hyvinvointiani ja tuonut elämäniloa.

Jonnan tarina

Olen itse kokenut monenlaisia vaiheita elämässäni. Elämässäni on ollut valtavasti onnea ja iloa. Olen kasvanut turvallisessa ja rakastavassa perheessä. Pienestä pitäen olen ymmärtänyt elämän tärkeiden asioiden olevan sanojen tuolla puolen. Herkkävaistoisena, empaattisena tyttönä koin monet asiat vahvasti mukana eläen. Olen aina nauttinut elämän raakana. Herkkyydestä ja hyväntahtoisuudesta on paljon hyötyä, mutta terveen itsekkyyden opettelussa kasvu oli hidasta. Muiden tarpeet ajoivat usein omieni edelle. Kultainen keskitie oli kuitenkin olemassa ja elämä oli sopivan onnellista ja tasapainoista.

Nuorena aikuisena, erittäin vaativan esimiestehtävän aikana, omat voivat alkoivat hiipua. Pinnistelin ja ponnistelin. Työnsin väsymyksen syvälle sisuksiin ja puristin itsestäni vielä enemmän. Nukkuminen oli onnetonta, elämästä alkoi häipyä ilo, vetäydyin sosiaalisista kontakteista. Ärtymys ja alakulo vuorottelivat. Sairastelin ja podin syvää väsymystä. Yritin silti esittää että kaikki olisi hyvin. En myöntänyt muille enkä itselleni, että jokin voisi olla pielessä. Se oli liian pelottavaa. Mitä tapahtuisi jos nyt päästäisin pinnistelystä irti?

Hukkuisin, enkä tietäisi minne.

Tätä jatkui kuukausia, kunnes väsähdin. Ja itkin. Podin masennusta ja uupumusta. Ihmettelin uupumuksen voimaa ja vaikutusta minussa. Olin eksynyt itseltäni. Lääkkeet turruttivat minua ja keinotekoisesti muka helpottivat. Ymmärsin etteivät ne minua auta. Terapia oli toimivampi. Terapeuttini ymmärsi tarpeeni ja kasvupaikkani. Hän osoitti minulle polun alkuja ja tönäisi minua itsetuntemuksessa eteenpäin ja muistutti minua taidoista joita minulla jo oli.

Yksi vaikuttavimmista oli meditaatio, mindfulness, hiljentyminen, itseni kuuntelu. Olinhan jo kauan sitten aloittanut joogan ja hiljentymisen. Nyt säännöllistin näitä asioita elämässäni ja tunsin että jotain hyvin merkittävää oli tapahtumassa. Itsen kuuntelu ja itsen äärellä hiljentyminen tutustutti minua taas siihen itseen, joka syvimmältäni olin. Siihen Jonnaan, joka tiesi kaiken olevan pohjimmiltaan hyvin ja luotti elämään. Harjoittelin ja omaksuin läsnäoloa.

Sisällä kasvava rauha oli ihanaa!

Löysin itsestäni kauneutta ja tyyneyttä. Menetin tasapainoni aina vain harvemmin. Yleinen onnellisuuden tunne lisääntyi ja läheiset raportoivat vähentyneestä ärtyisyydestä. Tää on niin mun juttu!!! Elämässäni on ollut hyvin vaikeita hetkiä, mutta olen palautunut myllerryksistä nopeammin ja löytänyt uudenlaista hyväksyntää ja rauhaa hankalissa tilanteissa. Elämä ei ole aina autuasta, mutta turha rimpuilu vie älyttömästi voimia.

Perehdyin mindfulnessiin koko ajan enemmän. Huomasin hiljalleen harjoittelun vaikutuksia olossani. Tuntui aina vaan enemmän että olin oman elämäni ohjaksissa. Alkoi olla useammin olo että on itsenään, omassa kehossaan. Tunteet ja ajatukset eivät niin vahvasti ohjailleet elämääni. Olin tietoisempi ja vakaampi. Ymmärsin itseäni jamuita paremmin. Osasin koko ajan paremmin nauttia elämän pienistä iloista ja elää hetkessä. Vatsakivut ja nukahtamisvaikeudet ovat kadonneet mystisesti.

Maailmanmestarimurehtijasta alkoi kuoriutua läsnäololähettiläs.

Työskentelin työterveyshoitajana kun huomasin kuinka paljon mindfulnessista ja sen opeista oli myös asiakastyössä. Onneksi sain tehdä tätä rakastamaani mindfulness- valmennusta myös työni ohella. Kunnes alkoi olla selvää että tämä on työ, jota teen aidosti ja intohimolla. Taluttelen ihmisiä itsensä äärelle. Nyt itsenäisenä yrittäjänä (en tykkää tuosta yrittäjä- sanasta…) voin toteuttaa itseäni ja tehdä sitä minkä tiedän oikeaksi. Olen onnellinen. Olen NIIN onnellinen työssäni. Eihän tämä oikeastaan työtä edes ole. Teen mitä rakastan. Elän itse ja kuljen luokseni hakeutuneiden vierellä. Love it!

Mikäli tämä herätti sinussa tarpeen tietää lisää tai koet olevasi tuen tarpeessa, ole yhteydessä. Tapaisin Sinut mielelläni. Voit myös ladata kirjoittamani e-kirjan ilmaiseksi käyttöösi.

 

Elämä on nyt!