Työhyvinvoinnista

 

Työhyvinvoinnin merkitys työntekijälle, työnantajalle ja yhteiskunnalle on valtava. Puhetta ja tutkimusta irtoaa aiheesta jatkuvasti. Mitä tapahtuu käytännössä? Mitä toimia yrityksissä tehdään työhyvinvoinnin edistämiseksi, säilyttämiseksi?  Taloustilanteen uhkakuvat kuuluvat rivien väleistä kahvipöytäkeskusteluissa. Pieni pelkopeikko leijuu ajatusten yllä. Innostus ja luovuus eivät ehkä ole ensimmäiset sanat jotka tulevat mieleen tekemisen tuoksinnassa.  Työurien pidentäminen lähinnä naurattaa joissakin porukoissa.  Ja silti, työhyvinvoinnin edelläkävijöitä on paljon.

Hyvinvointi työssä näkyy säästöinä sairauspoissaolokustannuksissa, työkyvyttömyyskustannuksissa ja rekrytointikustannuksissa. Työntekijän elämänlaatu paranee ja työhyvinvointi näkyy myös myönteisenä taloudellisena vaikutuksena yhteiskunnassa.  Tutkimusten mukaan henkilöstön hyvinvoinnilla ja yrityksen taloudellisella menestyksellä on selvä yhteys. Tämä johtuu toki erilaisista edellä mainituista säästöistä, mutta myös henkilöstön tuottavuudesta, työyhteisön toimivista sisäisistä suhteista, kommunikoinnista, innostuksesta, luovuudesta, kyvystä tehdä päätöksiä jne.

Yritysten keinot työhyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen ovat usein innovatiivisia ja koostuvat   monista pienistä asioista. Yksittäiset, erilliset projektit eivät yleensä ehdi saada pysyvää muutosta aikaan. Tarvitaan sitoutunutta, pitkäkestoista toimintaa. Etenkin kun tiedetään että työhyvinvoinnin taloudelliset hyödyt tulevat hieman viiveellä. Työhyvinvointiin ja älykkääseen johtamiseen sitoutuneet yritykset tulevat pärjäämään.

Työhyvinvointiin tarvitaan erilaisia aineksia. Miten sinä voit vaikuttaa hyvinvointiin työpaikallasi? Mitä mausteita lisäisit?

 

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot:

 
Haluan sinun voivan hyvin.

Tilaa läsnäololähettilään sanomat

Sanomat ilmestyy muutaman viikon välein ja toimitetaan suoraan sähköpostiisi. Saat vinkkejä ja ohjeita mielenhyvinvointiin sekä tietoa tulevista tapahtumista. Sanomien tilaajat ovat myös etusijalla uusiin ladattaviin tuotteisiini.

Jätä yhteystietosi alle ja seuraava sanomien numero ilmestyy
sähköpostiisi. Saatat myös saada pienen yllärin ensimmäisen viestin
mukana.