Simon says. Jon is.

Nordic Business Forum hurmasi Läsnäololähettilään ilmapiirillään.
Bisnes on bisnestä. Asiallista ja viileää….Mitä ihmettä siellä tekee puoli-hörhö Läsnäololähettiläs?
1. Läsnäolotaitojen vieminen bisnekseen kuuluu mun suunnitelmaan.
2. Halusin kuulla mitä Leadership- gurut nykyään puhuvat?
3. Halusin kokea paljon puhutun NBF –hypen.
4. Juhlistin uudistuneita kotisivuja.

Kirjoitin omannäköisen koosteen NBF:sta. Tapahtuman palvelun taso ja luonne yllätti positiivisesti!
Järjestäjien, avustajien ja henkilökunnan hymy oli aitoa ja ihanaa. Asiakas yllätettiin kerta kerran jälkeen.
Hyvänä esimerkkinä kerron tarinan:

Tapaamani naishenkilön kenkä hajosi toisen päivän aamuna. Hän nilkutti paikalleen luentosaliin. Hän vakuutti henkilökunnalle pärjäävänsä kun he tarjosivat apuaan. Miten hän nyt sukkasillaan… Välittämisestä yllättynyt nainen luovutti viimein kenkänsä kun nbf-avustaja saapui uudelleen ja tuo tilalle tohvelit. Kengät lähtevät matkaan ja palaavat parin tunnin kuluttua. Ehjinä. Uusilla, entistä paremmilla korkolapuilla. Nainen kertoo onnellisena tarinaa eteenpäin. Kaikille jää hyvä fiilis.

Kuljin itse uteliaana luentojen välillä. Tapasin tuttuja ja tutustuin uusiin ihmisiin. Välitön, hymyilevä asenne oli vallalla myös osallistujien joukossa. Joukkoon mahtui toki kiireisen, etäisen tuntuisia ihmisiä, joille kohtaamiset ja kontakti toiseen eivät tuntuneet niin tärkeältä. Välillä haahuilin käytävillä ja hain katseita, hymyjä, lyhyitä keskusteluja. Jos jossain välillä tuuli kylmää ilmaa, hain hymyn järjestäjiltä.

KAIKKI puheenvuorot NBF:ssä toivat businessajatteluun lämmön ja inhimillisyyden. Uskon ja tiedän myös että kivenkovien päätösten tekeminen on helpompaa, kun on läsnä itsessään ja tietoinen tekemisistään. Tulee myös tehtyä PALJON viisaampia päätöksiä. Leadership- asiantuntijat, aivotutkijat, neurotiede, lääketiede ja muut asiantuntijat kertovat jo tietoisen, inhimillisen tekemisen olevan hyväksi meille kaikille. Tiedämme myös ettemme ole koneita ja että hyvinvointiimme vaikuttavat seikat eivät suinkaan pohjimmiltaan aina ole ulkoisia.

Arianna Huffington ihmetteli että miksi ihmeessä puhelinta ladataan tunnollisesti, mutta omaa vointia emme ehdi edes tunnustelemaan. Ja kuinka vieläkin joku johtaja kehuskelee vähäisellä nukkumisellaan. ”Saatelkaa puhelimenne lempeän päättäväisesti pois makuuhuoneesta ja lukekaa sängyssä mieluummin kirjaa”, Arianna neuvoo.

Maxwell, Nilofer, Kawasaki ja Cunningham korostivat myös johtajan oman kehittymisen merkitystä. Kuinka yrityksen menestymisen mahdollistamiseen tarvitaan paljon johtajalta. Ja ainoastaan itsensä tunteva johtaja kykenee tarvittavaan kehittymiseen. Viisas ei ole se joka tarjoilee vastauksia, vaan se, joka kysyy oikeita kysymyksiä.

Suosikkini Simon Sinek oli vaikuttava. Tietenkin. Hän perusteli ihmisen erilaisia toimia keholähtöisesti ja ihmetteli kuinka vähän loppujen lopuksi inhimillisyyttä on johtajuudessa. Kuinka hyvät käytännöt ja yllättävä inhimillisyys vaikuttaa. Kuinka johtajuus on jokapäiväinen harjoitus ja luottamus rakennetaan kokousten välissä, arjessa. Pienet nyanssit merkitsevät suuresti.

Minua liikutti ehdottomasti eniten perjantai-aamun yllätysesiintyjä. Mikään, kukaan, milloinkaan esiintyjä ei ole liikuttanut niin. Sydän hajosi ja eheytyi yhtä aikaa!
Katso tästä itse. Ja kuvittele kun olet tämän ihmeen kanssa samassa tilassa ja ”hengität” ja jaat tämän tunteen…. https://www.youtube.com/watch?v=woEcdqqbEVg

Kaiken kaikkiaan olin vaikuttunut tapahtumasta. Inhimillisyyden ja vuorovaikutuksen merkitys työssä, johtamisessa ja bisneksen tekemisessä, korostui ja oli havaittavissa myös tapahtuman ilmapiiristä. Elämyksellisyys mm musiikin myötä, toi viestiä ihon alle. Ymmärrän miksi tapahtuma on niin suosittu. Olen seurannut sivusta aiemmin ja olin tyytyväinen että vihdoin pääsin kokemaan NBF – hurmoksen.

Olen myös ilahtunut huomatessani että oma tehtäväni vastaa niin moneen ”huutoon” johtajuusrintamalla. Olen valmis kulkemaan vierellä ja taluttelemaan myös johtajia läsnäolon ja tietoisuuden ytimeen. Nyt kohti uusia seikkailuja!

 

 

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot:

 
Haluan sinun voivan hyvin.

Tilaa läsnäololähettilään sanomat

Sanomat ilmestyy muutaman viikon välein ja toimitetaan suoraan sähköpostiisi. Saat vinkkejä ja ohjeita mielenhyvinvointiin sekä tietoa tulevista tapahtumista. Sanomien tilaajat ovat myös etusijalla uusiin ladattaviin tuotteisiini.

Jätä yhteystietosi alle ja seuraava sanomien numero ilmestyy
sähköpostiisi. Saatat myös saada pienen yllärin ensimmäisen viestin
mukana.