Positiivisen palautteen maaginen voima

Tapasin joukon kauniita, osaavia ja fiksuja hoitajia. Minut oli tilattu ohjaamaan työhyvinvointia tukevaa ohjelmaa iltapäiväksi. Tilaisuuden järjestämispaikaksi valikoitui eteerinen Hyvinvointihuvila Kulosaaressa. Siellä me olimme kuin pesässä, hiljaisuuden keskellä, merimaiseman ympäröiminä.
Keskustelimme hyvän työyhteisön ominaisuuksista. Huomasimme kuinka paljon siihen liittyi erilaisia ominaisuuksia ja hienovireisiä sävyjä. Ilo ja kannustus tulivat esille monesti. Teemaa pohdittiin ryhmissä, yksilöinä ja kaikki yhdessä.
Arjen haasteet nousivat väistämättä esiin. Väsymys ja kiire sävyttävät päiviä usein. Tunnelmakin saattaa tuolloin kiristyä. Silloin voi melko pienetkin asiat alkaa ärsyttää. Suunseutu vakavoituu ja otsalle ilmestyy huoliryppyjä. Työstä tulee suorittamista, tekemätön työ ahdistaa ja mieli on alavireinen. Huomio kiinnittyy aina vain useampiin huolenaiheisiin ja epäkohtiin. Tekee mieli osoittaa ne ”syyllisille” tai toisin ajattelijoille. Pahimmillaan kinastellaan siitä kumpi on oikeassa.
Kun sitten yhdessä juteltiin hyvän työyhteisön aineksista, huomattiin lähes jokaisen maininneen jollain lailla positiivisen palautteen merkityksen. Ilmainen,  kovasti kaivattu mauste kommunikointiin.  Kaikkien mielestä se oli tärkeää, mutta jotenkin se vaan usein jää. Miksi ihmeessä se on olevinaan niin vaikeaa? Miksi ihmeessä sitä ei viljellä enemmän? Keskustelu alkoi lämmetä oikein kunnolla ja sitten alkoi tapahtua….
Jokainen sanoi vuorollaan kiitoksen toiselle.  Kuinka kauniita ja aitoja olivat nuo sanat! Kiitokset naurattivat, lämmittivät, itkettivät, voimaannuttivat ja voimistuivat. Koko porukan silmissä loisti lämpö ja kiitollisuus. Posket punaisina, ilo silmissä ja huoneilma täynnä hyvää tahtoa annoimme kiitoshetkelle runsaasti tilaa. Seurasin liikuttuneena sitä hyvän tahdon määrää ja kuinka ihmiset alkoivat kirjaimellisesti näyttää avonaisemmilta.
Ehdimme muutakin noina muutamana tuntina. Kahvittelimme, ulkoilimme ja hiljennyimme. 
Kiitollisuus jäi vahvana mieleen. Työtoveruus sana nousi myös mukavana terminä esille ja se jäi elämään. 
Kiitos läsnäolosta ja kohtaamisista toverit!
 

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot:

 
Haluan sinun voivan hyvin.

Tilaa läsnäololähettilään sanomat

Sanomat ilmestyy muutaman viikon välein ja toimitetaan suoraan sähköpostiisi. Saat vinkkejä ja ohjeita mielenhyvinvointiin sekä tietoa tulevista tapahtumista. Sanomien tilaajat ovat myös etusijalla uusiin ladattaviin tuotteisiini.

Jätä yhteystietosi alle ja seuraava sanomien numero ilmestyy
sähköpostiisi. Saatat myös saada pienen yllärin ensimmäisen viestin
mukana.