Mindfulness mielessä

 

 

Olen miettinyt tänään mindfulnessia. Aina välillä karsastan näitä termejä, mutta kyllä nämä mielessä pyörivät aatokset mahtuvat mindfulness –maailmaan. Kirjoitin näistä aatoksistani. Kirjoitin, koska se selkeyttää omaa ajatteluani ja ehkä kiinnostaa sinuakin. Toivoisin että entistä useampi miettisi näitä nyky-yhteiskunnassa lähes sukupuuttoon kadonneita läsnäoloaatoksia.

Läsnäolon taito on meillä kaikilla – Mindfulness –matkalla Mindfulness auttaa meitä löytämään osin kadonneen luontaisen kyvyn olla läsnä kyseisessä hetkessä. Meillä on kyky olla kokonaan tässä. Arjen vaatimukset ja informaatiotulva kuitenkin etäännyttävät meitä itsestä ja läsnäolon kyky tuntuu vaikealta. Tarvitsemme harjoitusta ja oivalluksia. Säännöllinen harjoittelu ruokkii muutosta Mindfulness- harjoitteet vahvistavat läsnäolon kykyä ja treenaavat aivojamme hakeutumaan helpommin läsnäolotaajuudelle. Harjoittelu helpottuu. Haastavista tilanteista selviytyminen helpottuu hieman. On helpompaa ja vaivattomampaa olla itsessään, omissa nahoissaan.

Huomio on herkästi ulkoisessa kontrollissa ja tuskailussa. (Tämä tapahtuu minulle ja en voi tehdä sille mitään). Sisäinen kontrolli mahdollistaa omavoimaisuuden. ( Näin on nyt. Voin vaikuttaa kuinka suhtaudun tähän.) En heittäydy luovuttamismoodiin vaikka hyväksyisin ”tappioni”/ murheeni/ menetykseni/ ahdistukseni…. Voin hyväksyä tapahtuneen ja silti toimia tietoisesti asioiden eteen.

Itsetuntemus, tunnetaidot ja läsnä oleva kuuntelu Mindfulnessin myötä lisääntyvä ymmärrys kasvattaa itsetuntemustamme ja selkeyttää ajattelua. Harjoittelun myötä kasvavat myös tunnetaidot. Tulemme tutuiksi omien tunnereaktioiden kanssa ja opimme ymmärtämään muiden reaktioita. Tietenkin tämä näkyy vuorovaikutuksessa ja kommunikoinnissa!

Läsnäoleva kuuntelu Tiedäthän miltä tuntuu kun joku kuuntelee meitä keskittyneesti ja läsnäolevasti? Tunnet kuinka kuuntelija ei kuumeisesti odota päästäkseen puhumaan, vaan osoittaa kiinnostuksensa ja läsnäolonsa. Milloin viimeksi koit näin? Kenen kanssa? Millainen kuuntelija itse olet?

 

Tällaisia mietin. Ovat eräänlainen luettelo mindfulnessin hyödyistä. Asian ympärille ja sisään mahtuu paljon muutakin. Näitä mietin tänään. Keskustelen näistä mielelläni kanssasi. Kerro mitä mieltä Sinä olet.

Voi hyvin! Elämä on nyt.

 

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot:

 
Haluan sinun voivan hyvin.

Tilaa läsnäololähettilään sanomat

Sanomat ilmestyy muutaman viikon välein ja toimitetaan suoraan sähköpostiisi. Saat vinkkejä ja ohjeita mielenhyvinvointiin sekä tietoa tulevista tapahtumista. Sanomien tilaajat ovat myös etusijalla uusiin ladattaviin tuotteisiini.

Jätä yhteystietosi alle ja seuraava sanomien numero ilmestyy
sähköpostiisi. Saatat myös saada pienen yllärin ensimmäisen viestin
mukana.