Miksi ihmeessä mindfulness? Miksi mindfulness voisi helpottaa kaaoksessa?

Hektisempi, dynaamisempi, digitaalisempi ja kilpailullisempi työelämä on tätä päivää. Kehitys on huimaa ja huikeaa. Vauhti vinkuu korvissa. Tuntuu ettei jaksa pysyä perässä ja aina on vaan juostava kovempaa. Vikiseminen vauhdista ei yleensä tuo helpotusta. Se vain lisää omaa ahdistusta ja tuskaa.
Ja kun se oma arki on kaikkea muutakin kuin työ.
Pitäisi sitä ja tätä ehtiä. Ja vielä vähän lisää….
Pää surisee, keho on kuin robotti joka käskystä kulkee, hengitys on pinnallista ja tuntuu välillä että kulkeekohan se lainkaan. Vatsaa nipistelee ja hartioita särkee….

Jos emme saa hidastettua työelämää ja yhteiskuntaa (ja kuinka se nyt edes olisi mahdollista!!), millä hitolla tässä sitten selviydytään!? Esittelen toisenlaista tietä riittävään onneen tai sopivaan selkeyteen. Tai edes sinne suuntaan.

Ja kyllä. Se on mahdollista. Ihmeitä tapahtuu. Niin kävi minullekkin. Maailmanmestarimurehtijasta kasvoi Läsnäololähettiläs, joka aidosti kokee olevansa sopivasti onnellinen. Elämä ei ole yhtäkkiä muuttunut paremmaksi tai olosuhteet helpommiksi. Minä itse olen muuttunut.

Olen uskaltanut katsella itseäni ja olla itsessäni. Olen kohdannut kipeitä pisteitä ja itkenyt ja nauranut. Olen oivaltanut kuinka ajatukset eivät ole yhtä kuin minä. Että tiedostavan mielen alla lepää hyvin viisas tiedostamaton ydin. Olen oppinut ymmärtämään itseäni, terveyttä ja sairautta uudella, kypsemmällä tavalla. Elämästä on tullut värikkäämpää ja eheämpää. Oman sisäisen elämän tyyneys on yllättänyt. Olen huomannut etten romahda vaikka elämä pistää välillä polvet veteliksi.

Miten olen matkaa tehnyt? Mindfulness, jooga ja muut hiljentymiseen ohjaavat asiat ovat tuoneet minua lähemmäs itseäni. Mindfulnessin avulla olen oppinut valtavasti. Itsestäni, toisista ja elämästä. Mindfulness on ollut minulle tapa ymmärtää mm hiljentymisen, sisäisen viisauden maailmaa, hyväksyvin, oivaltavin tavoin. Matka ei ole ollut helppo ja lempeä, mutta rikas ja palkitseva. Matka jatkuu.

Rohkaisisin Sinuakin matkalle kohti omaa viisauttasi. Se ei tarkoita lootusasennoissa istumista (ellet halua) tai vaaleanpunaisten silmälasien asettamista nenälle. ”No mitä se Mindfulness sitten on?” Mindfulness on vaikeaa määritellä helposti ja nopeasti ymmärrettävästi. Sen oivaltaa parhaiten kokemuksen kautta. Mindfulness on hyväksyvää tietoista läsnäoloa. Se on tietoisuutta ja läsnäoloa. Se on oivalluksia.

Mindfulness taluttelee Sinua itsesi luo ja oman elämän ohjaksiin. Matkalla itseen, löydät kaikenlaisia haavoja sisältäsi. Tullessasi näistä tietoiseksi, eheytyminen on mahdollista. Annetaan ääni viisaalle kehollemme. Mindfulnessmaista elämää harjoittaessasi, huomaat kuinka tyyneyttävä, lempeän luja voima onkin Sinussa itsellä. Tämä voima on kätevästi mukanasi, välillä laimeana, välillä väkevänä.

Elämä on edelleen ihanaa ja haastavaa. Työ, arki ja vaihtuvat tilanteet pitävät meidät joskus kiireisinä. Teet kuitenkin valtavan palveluksen itsellesi ja läheisillesi kun käännät katsetta sisäänpäin ja vahvistat hyvää.
Ota elämäsi ohjat itsellesi ja lisää hyvinvointiasi.

Mielenkiintoisin havainto meditoinnin hyödystä on minulla ollut hiusten vahvistuminen! Mömmöjen (hiustuotteiden) luonnollistaminen ja myrkyttämisen (hiusvärit) lopettaminen vaikuttaa toki tähän. Silti tunnen ettei päänahka ja pää kihise kuumana niin paljon kuin ennen. Uskoisin että aineenvaihdunta päänahassa toimii nyt niin kuin pitääkin. Että alkakaahan kasvattamaan tukkaa!
Mindfulness – mahtitouhua!

 

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot:

 
Haluan sinun voivan hyvin.

Tilaa läsnäololähettilään sanomat

Sanomat ilmestyy muutaman viikon välein ja toimitetaan suoraan sähköpostiisi. Saat vinkkejä ja ohjeita mielenhyvinvointiin sekä tietoa tulevista tapahtumista. Sanomien tilaajat ovat myös etusijalla uusiin ladattaviin tuotteisiini.

Jätä yhteystietosi alle ja seuraava sanomien numero ilmestyy
sähköpostiisi. Saatat myös saada pienen yllärin ensimmäisen viestin
mukana.