Läsnäoloa lisää, vol 1. Mindfulnessia työssäkäyvälle äidille

 

Mindfulness ja läsnäololihasten vahvistuminen ovat auttaneet minua ja muita. Aloitan blogisarjan, jossa avaan hieman asiakaspalautteiden avulla, miten näistä jutuista voi olla apua.
Erilaiset ihmiset, erilaisissa elämäntilanteissa, ovat kokeneet tietoisuuden lisääntymisen tuoneen elämään lisää selkeyttä, hyväksyntää ja tasapainoa. Lue ja huomaa kuinka erilaisiin elämäntilanteisiin ja erilaisille ihmisille läsnäolon lisäys sopii.

Tässä ensimmäisessä artikkelissa Johanna kertoo, mitä mindfulness voi tarjota pienten lasten työssäkäyvälle, aktiiviselle äidille. Kiitos Johanna tarinasi jakamisesta.

”Kun ensimmäisen kerran menin Jonnan ohjaamaan hiljentymishetkeen ystäväni houkuttelemana, naureskelin itsekseni että ”pitääkö sitä nyt mennä pois kotoa, johonkin saliin istumaan hiljaa! Ja mihin sitä ohjaajaa tarvitaan, kai minä nyt muutenkin osaan olla puolisen tuntia hiljaa”. Huomasin, että en ollutkaan osannut. Hiljentyminen ohjaajan johdolla, ryhmässä oli voimaannuttava kokemus. Lähdin kotiin uutta energiaa saaneena, hengitin tasaisemmin ja en hermostunutkaan lasten kiukutteluun ja sotkuihin.

Arki on hektistä; on kiireinen työ, pienet lapset, koti hoidettavana, liikkua ja harrastaakin pitäisi ja ystäviäkin tavata… ei ole aikaa itselle. Läsnäolo unohtuu, kun koko ajan miettii mitä pitää seuraavaksi tehdä, ja mitä on tekemättä. Huono omatunto ja riittämättömyyden tunne vaivaa. Stressi ei ole enää poikkeustila vaan jatkuvasti läsnä.

Mindfulness- tekniikat ja läsnäolon taidon opettelu ovat tuoneet arkeeni yksinkertaisia, mutta tehokkaita keinoja parantaa arjen hallintaa ja omaa mielialaani. Lienee selvää, että se heijastuu myös koko perheen hyvinvointiin. Jonnan valmennukset ovat antaneet valmiuksia stressin helpottamiseen, oman itsensä armahtamiseen ja hyväksyntään ja läsnäolon taidon löytämiseen.

Ryhmässä tehdyistä harjoituksista on tullut osa omaa keinovalikoimaa, jonka osaan nyt ottaa käyttöön myös itsekseni arjessa, kun huomaan että syke nousee liikaa ja ajatukset pyörivät päässä.

Jonnalla on varma mutta lempeä ote, jolla hän ohjaa valmennettavansa rauhoittumaan ja löytämään omat voimavaransa. Ja mikä tärkeintä, kuuntelun taito. Kun ohjaajasta houkuu positiivinen energia, voima ja rauha, on helppo solahtaa mukaan harjoituksiin, antaa hetken viedä.”

Johanna Dumell, viestintäpäällikkö ja 2,5v-vuotiaiden kaksosten äiti 

 

Mikä on Sinun kokemuksesi läsnäolon  merkityksestä vanhemmuudessa tai keskellä ”ruuhkavuosia”? 
Pieni hetki yksinkertaista onnea sotkuisen, meluisan perhepäivällisen jälkeen….
Aamun ensimmäinen katse unisilla silmillä….

 

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot:

 
Haluan sinun voivan hyvin.

Tilaa läsnäololähettilään sanomat

Sanomat ilmestyy muutaman viikon välein ja toimitetaan suoraan sähköpostiisi. Saat vinkkejä ja ohjeita mielenhyvinvointiin sekä tietoa tulevista tapahtumista. Sanomien tilaajat ovat myös etusijalla uusiin ladattaviin tuotteisiini.

Jätä yhteystietosi alle ja seuraava sanomien numero ilmestyy
sähköpostiisi. Saatat myös saada pienen yllärin ensimmäisen viestin
mukana.