Kuinka nukkua hyvin?

Unen merkitys terveydelle ja hyvinvoinnille on valtava!
Eikö olisikin ihanaa, jos unta olisi juuri sopivasti ja energiaa olisi kaikkiin ihaniin asioihin, joita elämällä on tarjota.
Kuinka levännyt keho ja mieli selviää haastavissakin elämän käänteissä.
Levänneenä on helpompi vaalia ravitsevia ihmissuhteita ja tehdä muutenkin elämässä terveitä valintoja.

Elämme aikaa, jossa levolle ja tekemättömyydelle on joskus vaikea löytää tilaa. Ja nyt viime aikoina, arjessa on paljon epävarmuutta ja pelkojakin. Yhteisöllisyyttä on vaikeampi vaalia ja kaikki on kummallista.

Lepo ja uni on tärkeää, jotta keho toimisi siten kuin sen on tarkoitettu toimivan ja jotta mieli säilyisi joustavana ja terveenä.

  1. Arvosta unta. Ymmärrä unen merkitys ja arvosta sitä. Ei kannata tavoitella täydellisiä yöunia, jos nukkumatti ei tule. Tee parhaasi, arvosta unta ja pyri auttamaan esim unensaantia ilman paineita.
  2. Ymmärrä unta. Ymmärrä unen eri tehtävät ja saat sen heti prioriteeteissa ylös.
  3. Tee nukkumisesta ja unesta miellyttävää. Yhdistä nukkumaan menoon ihania asioita. Järjestä nukkumatilasi rauhalliseksi ja miellyttäväksi.
  4. Hae apua uniongelmiin ajoissa. Mikään yksi pikatemppu ei auta uniongelmissa, mutta monenlaisia asioita voi kokeilla. Joskus riittää asiasta puhuminen ja puhuminen ylipäänsä. Kun saa mieltä painavia asioita purettua, käyttää aikaa positiivisten asioiden vahvistamiseen tai tekee läsnäoloa ja tietoisuustaitoja vahvistavia harjoituksia, keho ja mieli usein rauhoittuu ja uni tulee helpommin.
  5. Tee yhteistyötä kehon ja mielen kanssa. Kuuntele ja hoida itseäsi. Lievitä stressioireita, liiku ja syö. Joskus pienet yksinkertaiset asiat tuovat isoja muutoksia parempaan. Tutustu omaan sisäisen rauhan tilaan: Etsi rauha sisältä- hellitä, hengitä
  6. Relaa! Hyvin usein kehossa valtoimenaan mylläävät stressihormonit ja ylivirittyneisyys, pitävät hereillä tai herättelevät öisin. On monia keinoja rentoutua, rauhoittua ja tasapainottua. Löydä oma tapasi. Ymmärrä mm hermostosi merkitys rantoutumiselle Vagushermo-kiertäjähermo

 

Nappaa tästä  infopaketti:

Unipaketti 

tai Lunasta tukea täältä: Henkilökohtainen uniapu

 

Nautinnollisia unia toivottaen,

Jonna

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot:

 
Haluan sinun voivan hyvin.

Tilaa läsnäololähettilään sanomat

Sanomat ilmestyy muutaman viikon välein ja toimitetaan suoraan sähköpostiisi. Saat vinkkejä ja ohjeita mielenhyvinvointiin sekä tietoa tulevista tapahtumista. Sanomien tilaajat ovat myös etusijalla uusiin ladattaviin tuotteisiini.

Jätä yhteystietosi alle ja seuraava sanomien numero ilmestyy
sähköpostiisi. Saatat myös saada pienen yllärin ensimmäisen viestin
mukana.