Kolme vinkkiä eroon someniskavaivoista

Ehkä olet tehnyt joskus tämän harjoituksen, mutta tee se juuri nyt uudestaan todetaksesi, että “Kyllä! Pienikin liike voi saada aikaan suuret vaikutukset.”, “Tämä toimii! Aion muistaa tämän jatkossa.”

Monesti asiat vaativat kertausta ja toistoja, kunnes ne ovat hyvä tapa.

Missä ikinä nyt oletkaan keskity rintalastaasi, siihen kravatin muotoiseen luiseen alueeseen rintakehän keskellä, joka lähtee solisluiden keskeltä alaspäin, kylkiluut ovat siinä kiinni. Tunnetko sen? Paina sitten etusormella ja keskisormella rintalastaasi puoli senttimetriä alaspäin. Miltä tuntuu? Olkapääsi kääntyvät eteenpäin ja hartialinjasi lyyhistyy, suupielesi painuvat alaspäin, no, viimeinen oli ehkä liioittelua. Huomaat kuitenkin, että asentosi painuu kasaan. Tätä et halua!

Tee toisinpäin, nosta rintalastaasi sentti ylöspäin. Volaa! Ryhtisi oikenee, hymyilyttää. Miten pienellä liikkeellä saitkaan kohennettua ryhtiäsi. Ja mikä parasta, asentosi vaikuttaa oikeasti mielialaasi ja toisinpäin. Huomaatko, kun kokeilet? Asento kasassa et hypi ylöspäin ja huuda “jippii!” tai halkea ylpeydestä tai tunne vain onnellisuutta juuri tästä hetkestä. Mutta toisinpäin, se on paljon helpompaa.

 

Pienillä asioilla on merkitystä

Jos mietit kehosi sisällä olevaa luista rakennettasi. Se on meillä kaikilla suht samanlainen, jalkaterän pienistä luista aina kalloon saakka. Miten iso tehtävä luustolla onkaan pitää sinua pystyssä ja auttaa liikkumisessa. Onhan se kehomme tukiranka. Oletko koskaan miettinyt miten kannat itseäsi ja tätä tukirankaasi?

Ilman lihaksia et toki pysty luitasi liikuttamaan. Siinä onkin aikamoinen paketti yhdessä – se määrittelee miten seisot, istut, kumarrut poimimaan jotain, kävelet, liikut yleensä. 

En nyt korosta lihasten kasvattamista kuntosalilla, vaikka lihaskunnosta toki meidän pitää huolehtia, vaan haluan tuolla edellä olevalla harjoituksella herätellä sinut miettimään miten pienellä voit vaikuttaa ryhtiisi. Lihakset ohjaavat luista rakennettasi, sinä käskytät aivojen kautta.

 

Mikä kääntää ryhtisi lysyyn huomaamattasi

Työskentely koneen äärellä, istumatyö, kännykällä surffailu… Vai mitä mieltä olet? Päätäsi saattaa särkeä silloin tällöin, niskaasi jomottaa, hartiasi ovat jäykät, lavan kohdalla on kipupiste, leukaperiä kiristää. Ehkä olet kokenut? 

 

Kolme vinkkiä someniskaan

Mikä auttaa someniskavaivoihin?

Ensimmäinen vinkki: Koska staattinen asento on usein syypää, pidä taukoja. 

Toinen vinkki: Vaihda asentoa tietyin väliajoin, vaihda vaikka vain tuolia välillä. 

Kolmas vinkki: Tilaa itsellesi maksuton video, jossa neuvon sinulle someniskavaivoihin hyvän vinkin. Avuksi tarvitset kumppanin, ystävän tai läheisen. Kokeile, auttaisiko tämä sinua? 

 

Oman itsensä hyväksyminen ja rakastaminen

 

Kukapa meistä haluaisi sisimmässään käpertyä huomaamattomaksi, painua kasaan ja piiloon. Haluamme tulla huomatuksi ja rakastetuksi. Mutta vielä tärkeämpää meille jokaiselle on hyväksyä ja rakastaa itseämme. Meidän ei tarvitse kävellä kaduilla ja toreilla rintaranka rottingilla, mutta….

Tee testi, kun seuraavan kerran lähdet ulos ja kävelet näyteikkunan ohitse, vilkaise heijastustasi. Muista rintalastan kohotus. Mikä ryhti, mikä hymyn kare suupielissä, koska kukaan muu ei arvaa mitä teet. Voit lämmöllä ajatella: Tuota ihmistä minä rakastan!

 

vieraskynäilijä 

Eveliina Rusi
Ryhtiä! valmentaja
koulutettu hieroja
asahi-ohjaaja
www.eveliinarusi.fi

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot:

 
Haluan sinun voivan hyvin.

Tilaa läsnäololähettilään sanomat

Sanomat ilmestyy muutaman viikon välein ja toimitetaan suoraan sähköpostiisi. Saat vinkkejä ja ohjeita mielenhyvinvointiin sekä tietoa tulevista tapahtumista. Sanomien tilaajat ovat myös etusijalla uusiin ladattaviin tuotteisiini.

Jätä yhteystietosi alle ja seuraava sanomien numero ilmestyy
sähköpostiisi. Saatat myös saada pienen yllärin ensimmäisen viestin
mukana.