Kätevä tauottaja ja mielihyvän tuottaja

Kiire ja syksyn pimeä ovat usein masentava yhtälö.

Kehon ja mielen pitkittynyt ylivirittyminen on vahingollinen. Joskus on vain kestettävä ja löydettävä arkeen helposti sujahtavia palautumiskeinoja. Pääasia on että tulet aika ajoin tietoiseksi voinnistasi. Kysy itseltäsi välillä että ”Mitä mulle kuuluu?” Kerron sinulle nyt yhdestä työkalusta.

Itse olen ottanut tavaksi aamuisin käydä virtuaalisella metsäkävelyllä. Käytän kehittämäämme Walk In Finland- sovellusta. Se on ladattuna puhelimeeni ja ipadiini. Aamuisin avaan sovelluksen tunnustellen samalla omaa oloani. Mikä on kehon ja mielen tila tänään?
Olen tottunut kyseisen sovelluksen käyttäjä ja tunnen eri kävelyiden itselleni antamat tunnelmat. Valitsen yhden tai kaksi kävelyä ja maisemaa. Laitan kuulokkeet korville ja asetun olohuoneen lattian pehmeälle matolle tai istahdan sohvalle. Pyyhkäisen sormella näyttöä ja alan kulkea. 

Tunnen nopeasti luonnon maiseman, tunnelman ja äänten rauhoittavan vaikutuksen. Suu vetäytyy välillä hymyyn. Jään paikalleni pitkäksi aikaa. Katson, kuuntelen. Huomaan kuulevani myös itseäni koko ajan paremmin. Tunnen hartiaseudun tiukkuuden ja sen hiljalleen pehmenevän. Tunnen kuinka hengitys alkaa kulkea vapaammin. Tunnen kokonaisvaltaista levollisuutta.

Aamuhetkeni jälkeen nappaan kupin kahvia tai teetä ja aloitan tasapainoisella, tietoisella fiiliksellä työnteon. Tästä on tullut minulle rutiini.

Nyt käytän sovellusta usein myös bussimatkoilla. Viimeksi pari päivää sitten istuin bussissa, sää oli harmaa, ihmiset hymyttömiä. Pakenin Suonenjoen aamuun, auringonnousuun järvellä. Tyyni järvenpinta rauhoitti, ilahdutti. Kun suljin sovelluksen, huokaisin ja nostin katseeni bussilastilliseen aamupehmeitä ihmisiä. Hymyilin. Sain pari hymyä takaisin.

Sovelluksen muilta käyttäjiltä olen saanut viestiä että työpäivän tauottajaksi virtuaalinen metsäkävely sopii hyvin. Sen avulla huomaa hengittävänsä. Se toimii myös välineenä ja työkaluna silloin, kun pelkkä hiljentyminen tai esim meditoiminen ei onnistu.

Joko olet kokeillut? Lataa omasi Google Play- kaupasta tai Appstoresta. Lataaminen tai kokeilu on ilmaista. Säännöllisen käytön lunastat hinnalla 9.90€.
Silloin voit vapaasti käyttää niin monta kertaa päivässä kuin haluat.

Huomaan että kävelyihin muodostuu jänniä käyttösuhteita. Kiilopään kävely toimii ihanasti sielun levottomuuteen!

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot:

 
Haluan sinun voivan hyvin.

Tilaa läsnäololähettilään sanomat

Sanomat ilmestyy muutaman viikon välein ja toimitetaan suoraan sähköpostiisi. Saat vinkkejä ja ohjeita mielenhyvinvointiin sekä tietoa tulevista tapahtumista. Sanomien tilaajat ovat myös etusijalla uusiin ladattaviin tuotteisiini.

Jätä yhteystietosi alle ja seuraava sanomien numero ilmestyy
sähköpostiisi. Saatat myös saada pienen yllärin ensimmäisen viestin
mukana.