Eräänlaisia reseptejä

Mitä on riittävä terveys? Mitä on terveys minulle? Jos kaikki ei ole tasapainossa, mistä haen apua?
Näitä kysymyksiä olen terveydenhuollon eri tehtävissä toimineena jo vuosia miettinyt. Olen vilpittömästi aina halunnut auttaa ja tukea muita terveyden ja hyvinvoinnin asioissa. Usein olen tuntenut voimattomuutta. Olen kokenut aidon kohtaamisen ja läsnäolon aina tärkeimmäksi. Usein on tuntunut että systeemi pettää ja ihmisen kokonaisvaltaisuuden ymmärrys on hukassa. Puuttuvia palasia on ollut ihmisten hoitamisessa ja hoitamisen välineissä.
Nuorena aikuisena suoritin itse liikaa. Suoritin elämää ja työtä. Oli niin kiire suorittaa että väsyin. Väsyin niin että mikään ei enää tuntunut miltään. Elämästä katosi maku ja uuvuin. Hain ja sain monenlaista apua. Käänteentekevin ja pysyviin muutoksiin johtanut polku liittyi hiljentymiseen tähtäävistä tekniikoista. Kun kerran oivaltaa ja omaksuu itsessä olevan viisauden, on helpompi ymmärtää kaikkea. Ymmärrys siitä ettei onni ja autuus tule itsen ulkopuolelta, vaan ihana hyväksymisen ja rakkauden roihu on itsessä.
Olen edelleen taipuvainen suorittamaan ja unohtamaan omat tarpeeni, mutta en ole pätkääkään huolestunut kokonaistilanteesta enää. Eräänlainen sisäinen luottamus elämään ja itseen on saanut oikeanlaisen määrän voimaa.
Jos olisin aikoinaan pitäytynyt perinteisessä, länsimaisessa terveydenhuollossa avuntarpeideni kanssa, en tiedä missä olisin. Ainakin liian usein tuntui, etten tule kuulluksi, että hoidettiin aina yhtä oiretta kerrallaan, että olen jotenkin liian heikko. Löysin onneksi monia muita tapoja hoitaa itseäni. Olen saanut suurta apua homeopatiasta, joogasta, osteopatiasta, akupunktiosta, meta healthista, rosenista ja ennen kaikkea itseltäni, meditaation kautta. Vierastan lokerointeja, luokitteluja tai kilpailua. Minulle on ollut tärkeintä tulla kuulluksi, hyväksytyksi ja ymmärretyksi kokonaisena. Haluan auttaa myös muita.
Viimeisin kokemus oli nyt ihan hiljattain kun kävin rosen –hoidossa. Varmaan koko aikuisikäni minua vaivannut ”pantamainen” tunne pallean korkeudella, on estänyt minua hengittämästä oikein. Astmalääkeresepti oli joskus lääkäriltä saatu apu tähän vaivaan. Nyt löysin rosenhoitajan avulla syvät lihasjännitykset kehossani, ja onnistuin vapauttamaan ainakin osan niistä. Hengitys kulkee jo nyt hieman vapaammin. Olen aina inhonnut perinteistä hierontaa. En ole koskaan osannut rentoutua niissä. Tuntuu ettei keho ”pysy siinä mukana” tai että jokin lihasvastus on ”päällä”. Rosen –hoidon kyky löytää kehon viesti yhdessä asiakkaan kanssa, on ollut itselle sopiva tapa löytää ja hoitaa jumeja. Etenkin kun siinä ymmärretään tunteiden ja koko elämänkokemuksen osuus tässä kaikessa. On hassua kun hoitaja ikään kuin painaa ”napista” ja vapauttava itku tai nauru tulee.
Keho ja mielen yhteys on totta. Tiede tuottaa kaiken aikaa lisää informaatiota ihmisen kokonaisvaltaisuudesta. Tunteet ja uskomukset ovat vahvasti mukana terveyden ja epätasapainon syntymisessä. Meta Healthin avulla olen oppinut ymmärtämään tätä kokonaisuutta uudella, monimuotoisemmalla tavalla. Ihmisen elämä sisältää vaihtelevan ja ennakoimattoman määrän onnenpotkuja ja vastoinkäymisiä. Persoonallisuus, geenit, kasvatus, ympäristö ja monet muuta asiat vaikuttavat meihin ja meissä. Kipu ei aina ole vain asia, josta täytyy nopeasti päästä eroon tai tukahduttaa. Joskus se kertoo jostain syvemmästä muutoksentarpeesta tai haluaa muistuttaa vaikka levon tarpeesta. Kehomme on viisas.
Olkoon tittelit ja menetelmät mitä vaan, oleellista on pysähtyä kuuntelemaan. Tehdä hyvinvoinnin inventaarioita ja interventioita. Läsnäololihaksia jumppaamalla tästäkin tulee helpompaa.
Voi hyvin!

Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot:

 
Haluan sinun voivan hyvin.

Tilaa läsnäololähettilään sanomat

Sanomat ilmestyy muutaman viikon välein ja toimitetaan suoraan sähköpostiisi. Saat vinkkejä ja ohjeita mielenhyvinvointiin sekä tietoa tulevista tapahtumista. Sanomien tilaajat ovat myös etusijalla uusiin ladattaviin tuotteisiini.

Jätä yhteystietosi alle ja seuraava sanomien numero ilmestyy
sähköpostiisi. Saatat myös saada pienen yllärin ensimmäisen viestin
mukana.